Dijital Gülüş Tasarımı

Sağlıklı ve güzel görünen dişler ile yüz estetiğini iyileştirmeyi amaçlayan estetik diş hekimliği, dijital tasarım programlar sayesinde mükemmel sonuçlar elde edebilmektedir. Dijital gülüş tasarım yüz, gene ve ağız içinin fotoğraflanıp video kaydının yapılması ile başlar. Elde edilen görüntüler 3 boyutlu veri sağlayan bilgisayar programına aktarılır. Bu özel programda üç boyutlu olarak tasarım yapılır.
DİJİTAL GÜLÜŞ TASARIMI HANGİ TEDAVİLERİ KAPSAR?
Hastanın ihtiyacına ve beklentilerine göre estetik diş hekimliği uygulamaları farklılık gösterir. Zirkonyum diş uygulaması, lamina diş tedavisi, E-Max diş kaplama, Bonding, pembe estetik, Hollywood Smile gibi uygulamalar ile dijital gülüş tasarım gerçekleştirilir.
ZİRKONYUM DİŞ KAPLAMA NEDİR?
Aşınmaya dirençli, insan biyolojisine uyumlu olan Zirkon elementinden yapılan estetik bir diş kaplamadır. Zirkonyum diş kaplaması, metal destekli eski kaplamalardaki alerjik ve estetik sorunların önüne geçmiştir. Zirkonyum diş kaplama saglamlığı sayesinde tüm dişlere uygulanabilmektedir.
LAMİNA DİŞ NEDİR?
Lamina diş kaplama, ön dişlerde kullanılan ince porselen kaplamadır. Lamina diş kaplaması ortalama 0,7 milimetre ortalama kalınlıktadır. Mevcut diş hafifçe aşındırılarak uygulandığı için sağlıklı bir yöntemdir. Mevcut dişi kesmeye gerek yoktur.
E-MAX DİŞ KAPLAMA NEDİR?
E-Max fuul porselen diye bilinen son derece estetik ve dayanıklı diş kaplamadır. E-Max özellikle ön dişlerdeki estetik sorunların giderilmesinde kullanılır. Işık geçirgenliği doğal diş gibi olan E-Max, mevcut dişlere zarar vermeden uygulanır.
BONDİNG TEDAVİSİ NEDİR?
Bonding uygulaması estetik dolgu işlemidir. Bonding işleminde diş yüzeyi aşındırılmaz, hızlı bir yöntemdir. Bonding uygulaması kompozit dolgu kullanarak yapılır ve dişteki hasarlar giderilerek estetik kazandırılır.
PEMBE ESTETİK NEDİR?
Diş eti ile ilgili sorunların tedavi edilmesi pembe estetik denir. Sağlıklı diş etinin açık pembemsi renkte olması, dişe ve kemiğe sıkı tutunması gerekir. Günümüz estetik diş hekimliğinde lazer destekli uygulamalarla diş eti tedavileri konforlu şekilde yapılabilmektedir. Lazer ile gerçekleştirilen gingivoplasti ve gingivektomi tedavilerinde diş eti estetiği açısından istenilen sonular elde edilebilmektedir.